'

'

ULANGAN TENGAH SEMESTER BAHASA BALI KELAS VI SMT II SD/MI

Posted by

ULANGAN TENGAH SEMESTER BAHASA BALI KELAS VI/ 6 SMT II SD/MI 
TAHUN PELAJARAN 2015/ 2016 

Mata Pelajaran : Bahasa Bali
Kelas : VI/ 6
Semester : II

SEKAR ALIT
Saking tuhu manah guru
Mituturin cening jani
Kaweruhe luir senjata
Ne dadi prabotang sai
Kaanggen ngaruruh merta
Saenun ceninge urip


1. Pupuhe ring ajeng kabaos pupuh….
a. Ginada b. Ginanti c. Sinom d. Pucung
2. Guru ane ngajahin cerik-cerike di sekolah kaucap guru….
a. Rupaka b. Pangajian c. Wisesa d. Swadyaya
3. Kaweruhe luir senjata. Kaweruhe patuh teken….
a. Kabisan b. kawikanan c. kaduegan d. Makejang beneh
4. Kaweruhe luir…. Ne dadi prabotang sai.
a. Gaginan b. senjata c. pakaryan d. prabot
5. Pada lingsa pupuhe ring ajeng sane patut….
a. 8u, 8i, 8a, 8i, 8a, 8i
b. 8u, 8i, 8a, 8i, 8i, 8a
c. 8u, 8a, 8i, 8a, 8a, 8i
d. 8u, 8a, 8i, 8i, 8a, 8i
6. Sebilang duang wai ia nyilih buku di perpustakaan. Nyilih tungkalikane….
a. Nguliang b. ngidih c. maang d. nagih
7. Mara takonin pragat kilang-kileng dogen buka siape….
a. Sambehin injin c. sambehin baas
b. Sambehin jagung d. sambehin cacah
8. Adin tiange ngelah pipis satak, juanga buin selae teken I meme dadine….
a. Satus ulung dasa c. telung benang
b. Satus seket d. lebak
9. I bapa nanem punyan nyuh tuah dasa….
a. Bungkul b. besik c. katih d. puun
10. Sesolahan sane malampahan nanging nganggen tapel kawastanin….
a. Drama b. arja c. sendratari d. topeng
11. Panjak idane nenten purun tempal. Kruna tempal polih seselan in dados….
a. Intempal b. tempalin c. tinempal d. tenipal
12. Gantungan wa, yening tulis baan aksara bali patut ngangge….
a. Nania b. suku c. suku kembung d. guung
13. Suba sesai ia mabalih sinetron…. Ia tusing emed-emed
a. Sakewala b. yadiastun c. krana d. Wiadin
14. Sekaa ane ngurusin unduk di carik madan….
a. banjar b. subak c. desa d. dusun
15. Alisne madon intaran, yen gigine….
a. Ngembang rijasa
b. Mudak nyungsang
c. Putih nyengir
d. Nyeridanta
16. Enu bungsil suba matombong. Ane madan bungsil, buah nyuh ane….
a. tuh b. nguda c. wayah d. pusuh
17. Masarin tanah kenehne ningeh munyi keto. Bladbadan masarin tanah suksmane….
a. ibuk b. menyi c.bubuk d.dekdek
18. Nuju peteng masan ujan liu ada dedalu. Kruna dedalu madan kruna dwi….
a. purwa b.lingga c.wesana d.wanda
19. Meme bapane ngalahin ka gumi wayah. Ka gumi wayah madan….
a. Mati b. transmigrasi c. keluar negri d.luas joh
20. Panak bikul madan nyingnying. Panak be bandeng madan….
a.brare b. nerner c.kodes d.blauk
21. Anake sane sampun lingsir praraine keriput. Prarai len raosne….
a. Kulit b. awak c.pipi d.mua
22. I Kaki meli gula 175 bungkul. Angka 175 yening sambat patuh teken….
a. Domas b.nem bangsit c.lebak d. satus ulungdasa
23. I putu rajin pesan nyampat. Kruna “nyampat” polih anusuara….
a. ny b.ng c. m d.n
24. Sane ngemargiang sukla brahmacari tan dados marabian. Kruna marabian linggane….
a. marabi b. rabian c.rabi d.bian
25. Soroh sane idup di carike luirne….
a. Kakua, lindung, lele
b. Udang, yuyu, blauk
c. Yuyu, nyalian, lindung
d. Lindung, blauk, pajua
26. Dija kacang ditu komak, dija pejang ditu jemak. Punika madan paribasa soroh….
a. Bebladbadan c. sesenggakan
b. wewangsalan d. cecimpedan
27. Kruna tiron “madasarin” yening parakang nganutin linggane dados….
a. Madasar – in c. Ma – dasar – in
b. Ma – dasarin d. Madasarin
28. Ni Koncreng girang pesan kenehne ulian maan juara kelas. Girang tungkalikane….
a. Lega c. Sengsaya
b. Sebet d. Gargita
29. Dugas liburane tiang malali ka Kerta Gosa. Kerta Gosane magenah ring kabupaten….
a. Karangasem c. Gianyar
b. Klungkung d. Badung
30. I Kadek luas ka Badung, mesinggah di Taman Ayun. Taman Ayun magenah ring kabupaten….
a. Karangasem c. Gianyar
b. Klungkung d.Badung



KUNCI JAWABAN

1. B      11. C      21. D
2. B      12. C      22. C
3. D      13. A      23. A
4. B      14. B      24. C
5. A      15. D      25. D
6. A      16. D      26. B
7. A      17. A      27. C
8. D      18. A      28. B
9. D      19. A      29. B
10. D     20. B     30. D
Download Soalnya Disini


FOLLOW and JOIN to Get Update!

Social Media Widget SM Widgets




Demo Blog NJW V2 Updated at: 5:02:00 PM

0 komentar:

Post a Comment